Bouwteam renovatie gemeentehuis is compleet

Gepubliceerd op: dinsdag 23 april 2019 | 9:30

Met de afronding van het Europese aanbestedingstraject heeft de gemeente Dronten haar bouwteam voor de renovatie van het gemeentehuis compleet. Aannemersbedrijf Bramer BV uit Vriezenveen is als bouwkundig aannemer als winnaar uit de bus gekomen en Lomans Amersfoort BV neemt de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor zijn rekening. Beide bedrijven zijn betrouwbare familiebedrijven die (bijna) 100 jaar bestaan en kunnen bogen op
jarenlange ervaring met projecten zoals deze. Zij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen, betrokkenheid, duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat beide bedrijven op een juiste en prettige manier kunnen functioneren binnen het bouwteam en deze renovatie binnen de gestelde kaders kunnen realiseren’, aldus kersverse wethouder Roelof Siepel.

Bouwteam
In een bouwteam wordt nauw samengewerkt tussen de ontwerpende en uitvoerende partijen, waarbij de aannemer als uitvoerende adviseur aan de tekentafel met de architect en de opdrachtgever aanschuift. Voordeel hiervan is dat gezamenlijk kan worden bekeken op welke punten het ontwerp nog kan worden geoptimaliseerd vanuit (kosten)technisch oogpunt.
Naast Aannemersbedrijf Bramer BV, Lomans Amersfoort BV en de gemeente Dronten, maken Van Kruistum BV en INBO deel uit van het bouwteam. Van Kruistum is verantwoordelijk voor het overall projectmanagement en voert toezicht uit op het project. 
INBO is de architect en ontwerper van de renovatie van het gemeentehuis.

Bouwkundig aannemer: Aannemersbedrijf Bramer BV
Vanwege de omvang van het project is een Europees aanbestedingstraject doorlopen. Er waren zes inschrijvers, waarvan vijf geldig conform de gestelde aanbestedingsregels. Na beoordeling is Aannemersbedrijf Bramer BV de winnende partij. Het hoofdkantoor van Bramer is gevestigd in Vriezeveen en het bedrijf is opgericht in 1922. Bramer is een ontwikkelende bouwer met vestigingen in Vriezeveen, Geesteren, De Wijk en Dronten.

Elektrotechnisch en werktuigbouwkundig installateur: Lomans BV
Ook hier is een Europees aanbestedingstraject doorlopen. Van de vier inschrijvers waren er drie geldig conform de gestelde aanbestedingsregels. Na beoordeling is Lomans Amersfoort BV de winnende partij. Het hoofdkantoor van Lomans is gevestigd in Amersfoort en het bedrijf bestaat sinds 1918. Lomans Amersfoort BV is een totaalinstallateur die installaties ontwerpt, beheert en onderhoudt, met vestigingen in Amersfoort en Capelle aan de IJssel.

IJsseldelta Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met IJsseldelta Business Plaza alle ondernemers uit de regio IJsseldelta een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL