Verbreding sluiscomplex Kornwerderzand goed nieuws voor Kampen

Gepubliceerd op: donderdag 13 juni 2019 | 12:30

De financiering van het sluiscomplex Kornwerderzand is rond. Dat is goed nieuws voor Kampen, de Regio Zwolle en de regionale havensamenwerking van Port of Zwolle.
Het nieuws van de realisatie van de verbreding in 2025 is een belangrijke impuls voor de havenontwikkeling in de regio. Het levert een flinke bijdrage aan de toekomstbestendigheid van Port of Zwolle als logistieke hub voor vervoer over water naar onder meer Duitsland, de Baltische staten en zelfs de nieuwe Zijderoute.

De verbrede sluis maakt Kampen en daarmee Port of Zwolle bereikbaar voor grotere (short-sea) schepen die hierdoor toegang krijgen tot nieuwe logistieke netwerken. Hiermee ontstaat er een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor overslagbedrijven, scheepsbouw en havengerelateerde bedrijvigheid en dat zorgt voor nieuwe werkgelegenheid.

”Geweldig nieuws voor Kampen. Hiermee kan onze Hanzestad ook in de toekomst geld blijven verdienen over water. Goed nieuws ook voor het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid in Kampen, de economische ontwikkeling van Regio Zwolle en het havengebied Port of Zwolle”, zegt wethouder Geert Meijering van Kampen.

Ook Jelle Weever, voorzitter van MKB-Regio Zwolle, reageert verheugd op het nieuws: “We zijn ongelofelijk blij met dit succes en geloven dat het een enorme impact op de regio gaat hebben.” Hij geeft aan dat dit het succes is van het hele regionale bedrijfsleven, die zich gezamenlijk achter de lobby voor de verbreding heeft geschaard. “We zijn veel dank verschuldigd aan alle partners en partijen die hierin hun tomeloze inzet hebben getoond."

Wat betekent dit voor Kampen op de korte termijn? Allereerst een bevestiging van de kansen die de unieke ligging van Kampen aan het water al eeuwenlang biedt. De volgende stap is nu om samen met onze partners en de regio te onderzoeken hoe we deze kansen volop kunnen benutten.

IJsseldelta Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met IJsseldelta Business Plaza alle ondernemers uit de regio IJsseldelta een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL