Dronten opnieuw Fairtrade gemeente

Gepubliceerd op: donderdag 13 juni 2019 | 13:30

Gemeente Dronten is opnieuw Fairtrade gemeente. Dit betekent dat de gemeente zich extra inzet voor eerlijke handel. Naast het stimuleren van Fairtrade producten is er aandacht voor duurzaam ondernemen. In 2011 was Dronten de eerste Flevolandse gemeente die het predicaat Fairtrade-gemeente mocht voeren, de 15e van Nederland. Iedere twee jaar wordt aan de hand van vaste criteria door de overkoepelende Fairtrade organisatie bepaald of de titel geprolongeerd wordt. Dronten is hier wederom met vlag en wimpel voor geslaagd en heeft voor 2019 en 2020 de status weer verkregen.
De werkgroep Fairtrade, met als inzet bewustwording en draagvlak creëren voor Fairtrade en duurzaamheid, heeft zich de afgelopen periode onderscheiden met een aantal nieuwe initiatieven. Mooie projecten zijn tot stand gekomen zoals het realiseren van de Fairtrade spreekbeurt koffer, de uitreiking van de Fairtrade titel aan diverse instellingen en de organisatie van informatieve evenementen als de Dag van de Duurzaamheid en Wereld Fairtrade Dag, een derde staat op de planning voor 5 oktober as. Daarnaast is de Eerlijke Winkelroute uitgebreid en voorzien van moderne website.  

Lokale werkgroep

Deelnemers aan de Dronter Fairtrade werkgroep zijn: OVDD, Max Cross, Onderwijs, de Wereldwinkel, IVN, Bewust Dronten, Winkeliersvereniging Suydersee, Gemeente Dronten en de Protestantse Kerk Dronten, daarnaast zijn er een aantal leden die zitting hebben op persoonlijke titel.

Ook meedoen?
Ook als bedrijf, organisatie of overheidsinstantie uit Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant kun je Fairtrade producten inkopen. De werkgroep stimuleert dit door de uitreiking van de Fairtrade titel. In 2017 heeft de Christiaan Huygensschool als eerste basisschool een Fairtrade titel ontvangen. In 2018 reikte wethouder Van Amerongen de titel uit aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Voor meer informatie over het gemeentelijk beleid en de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met Sonja de Vries via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IJsseldelta Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met IJsseldelta Business Plaza alle ondernemers uit de regio IJsseldelta een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL