Gemeente Dronten: Winkelier? Geef dan uw wensen voor opening op zon- en feestdagen aan

Gepubliceerd op: maandag 21 oktober 2019 | 15:13

Winkelier? Geef dan uw wensen voor opening op zon- en feestdagen aan
Bent u winkelier in onze gemeente? Dan kunt u tot maandag 4 november aangeven op welke zon- en feestdagen in 2020 u open wilt.

Wat is er mogelijk?
Winkels in onze gemeente mogen maximaal veertien zon- en feestdagen per jaar de deuren openen. Op zo’n dag mag het slot van 12.00 tot 17.00 uur van de deur. Dat is vastgesteld in de Verordening Winkeltijden Dronten. Voor winkelcentra worden er veertien gezamenlijke zon- en feestdagen vastgelegd, waarop zij open mogen. Supermarkten mogen elke zondag open van 16.00 tot 19.00 uur. Daarnaast is er voor de supermarkten op veertien zon- en feestdagen een verruiming mogelijk vanaf 12.00 uur. Winkels buiten de centra mogen zelf bepalen welke veertien zon- en feestdagen de deuren opengaan.

B&W en vertegenwoordiging beslissen over openstelling
Het college van B&W en een vertegenwoordiging van winkeliers in een winkelcentrum beslissen voor dat centrum over de openstelling op zon- en feestdagen. Ondernemers die in de laatste maanden van dit jaar op een andere zon- of feestdag open willen dan de vastgestelde dagen, moeten hiervoor ontheffing aanvragen. Dat kan bij het college. De afhandeling van de ontheffing kost geld: 143 euro (peildatum: 2019). Dit zijn zogenoemde legeskosten.

Hoe kan ik mijn wensen aangeven?
Winkeliers kunnen hun wensen voor openstelling op zon- en feestdagen aangeven via de post en e-mail. Dat kan via Postbus 100, 8250 AC Dronten of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., in beide gevallen gericht aan het team Vergunningen, Handhaving en Veiligheid (VHV). Meer informatie is te krijgen bij VHV via 14 0321.

IJsseldelta Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met IJsseldelta Business Plaza alle ondernemers uit de regio IJsseldelta een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL