Dronten in positieve cijfers

Gepubliceerd op: maandag 25 november 2019 | 13:54

‘Een mooie meevaller voor onze meerjarenbegroting’, zo omschrijft het college van Dronten de uitkomst van de septembercirculaire. De begroting van de gemeente Dronten laat door de uitkomsten van de septembercirculaire in het bijgestelde meerjarenperspectief weer zwarte cijfers zien.

Liet het begrotingsresultaat van de gemeente, bij de begrotingsbehandeling, nog een negatief resultaat zien van € 53.000 in 2023; door de aanpassing van de uitkering van het Rijk toont de meerjarenbegroting in 2020 een positief resultaat van € 769.000 oplopend tot € 969.000 in 2023. De uitkering van het Rijk, gebaseerd op de zogenoemde septembercirculaire, wordt ieder jaar na Prinsjesdag aan gemeenten toegekend op basis van de Rijksbegroting. Wanneer de overheid meer besteedt gaat er meer geld naar de gemeenten, wanneer de overheid minder besteedt, gaat er minder geld naar de gemeenten.

Herijking gaat gewoon door
Waarnemend wethouder Van Bergen van financiën geeft aan dat het college content is met de uitkomst, maar dat de opdracht van de raad voor de herijking gewoon doorgaat. ‘Eén van de argumenten om de herijking in te zetten is geweest dat we er altijd scherp op moeten zijn dat we de gelden besteden aande goede zaken voor onze inwoners en niet omdat de uitgaven vanzelfsprekend zijn geworden. Gezien de risico’s die we op ons af zien komen, gaan we hier bij de voorbereiding van de Kadernota van 2021 het gesprek over aan met de gemeenteraad en onze inwoners.’

IJsseldelta Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met IJsseldelta Business Plaza alle ondernemers uit de regio IJsseldelta een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL